DRIVE 1


  • Accedir al nostre espai de drive
  • la interficie del drive
  • Configurar drive
  • Pujar arxius al drive
  • Gestió de continguts: Arxius i carpetes
  • Més recursos:  Materials i recursos Ateneu (xtec)


Accedir al nostre espai de drive

Cal treballar amb el navegador Google Chrome. La raó fonamental és perquè disposa d'un catàleg molt ampli d'extensions. que ens facilitaran moltes tasques.

Si disposem ja d'un compte de gmail (xtec o el corporatiu del centre), podem accedir directament a l'espai que tenim reservat i associat a aquest compte des de l'adreça http://drive.google.com. o a través dels quadradets que hi han a la part dreta superior des del vostre compte gmail.

Accediríem a aquesta adreça, introduiríem el nostre compte de correu de gmail i la nostra contrasenya i així podríem accedir directament a l'espai que tenim reservat a Google Drive.


Els elements de la interfície del drive


Configuració del drive

Dins la configuració hi ha tres apartats:

- General

- Notificacions

- Gestiona les aplicacions





Pujar arxius al drive

Pujar arxius al vostre Google Drive

En aquest apartat us explicarem com podem "pujar" arxius al nostre compte de Google Drive o dit d'una altra manera, com podem copiar arxius que tenim al nostre equip al nostre compte de Drive:



s'obre un menú que permet:

- crear carpeta buida al drive

- penjar fitxers del nostre ordinador al drive

- penjar una carpeta del nostre ordinador al drive

 




Gestió de continguts: Arxius i carpetes

Un cop hi arxius i carpetes disponibles a La meva unitat podem fer diferents coses amb ells com:

Obrir arxius. 

- Previsualitzar. (Només arxius)

- Descarregar.

- Suprimir.

- Moure.

- Destacar.

- Canviar nom.

- Visualitzar detalls.

Fer una còpia.

Cercador.



 Obrir arxius

Aquesta opció només està disponible per als arxius nadius de Google Drive, és a dir l'aplicació web només obrirà els arxius si coneix el seu format, seria el cas dels documents, fulls de càlcul, presentacions, dibuixos, formularis i altres arxius nadius de Google Drive.

En cas que un fitxer no tingui un format natiu només s'obrirà si s'ha instal·lat alguna aplicació en el nostre Google Drive que reconegui el format de l'arxiu en qüestió. La instal·lació d'aquestes aplicacions o mòduls externs no la veurem en aquest curs. Per obrir un arxiu, ja sabem: Ha de ser natiu de Google Drive, fem clic sobre ell per seleccionar-lo i ara o bé fem clic sobre el botó Més accions: I seleccionem Obre amb i seleccionem l'aplicació adequada: O bé fem clic amb el botó dret sobre l'arxiu que volem obrir i fem clic de nou al botó Obre amb i seleccionem l'aplicació adequada.


Previsualitzar

Aquesta opció només està disponible per als arxius no per a les carpetes. En el cas d'arxius no nadius la vista prèvia només es realitzarà si el tipus de fitxer és reconegut. 


L'opció de descàrrega pot aplicar-se als següents elements:

- Arxius

- Carpetes 

- Conjunts d'arxius i carpetes

El primer que cal fer abans de realitzar una descàrrega és seleccionar que elements es volen descarregar

- es fa seleccionant a través de clics de ratolí mentre es deixa premuda la tecla CTRL.

- fent clic amb el botó dret de ratolí sobre la selecció d'elements i fent de nou clic a Baixa

en aquest moment comença la descàrrega, si s'ha triat un sol arxiu, es descarrega aquest arxiu.

En canvi si s'havien seleccionat carpetes o un conjunt d'arxius o d'arxius i carpetes es generarà un arxiu comprimit en format ZIP que es descarregarà immediatament.

Mentre es realitza la compressió que pot durar un temps, apareix una finestra informativa, que avisa que s'estan comprimint els arxius: Després d'aquesta apareix una segona finestra avisant que s'ha completat la descàrrega del paquet ZIP.

Quan es realitzen descàrregues d'arxius nadius de Google Drive aquest els transforma en un format estàndard a què poden accedir les aplicacions comunes de el PC.


Eliminació d'arxius i carpetes

L'opció d'eliminació pot aplicar-se als següents elements:

- Arxius

- Carpetes

- Conjunts d'arxius i carpetes

El primer que cal fer abans de realitzar un esborrat és seleccionar que elements es volen eliminar

Un cop realitzada la selecció es pot fer l'eliminació:

- Una és fent prement la 'tecla Suprimir

- Quan es realitza l'eliminació d'elements aquests no desapareixen per sempre sinó que van a la paperera i aquests s'hi quedaran fins que siguin eliminats de la paperera. Un cop eliminats de la paperera són irrecuperables. S'accedeix a la paperera mitjançant el botó Paperera: Des de la paperera es poden eliminar elements igual que es fa des de qualsevol carpeta o des meu Unitat. Si es desitja buidar la paperera completament cal entrar-hi, fer clic a Paperera i de nou clic a Buida paperera: Abans de realitzar el buidatge de la paperera apareix un missatge d'avís


Moure

L'acció de moure posa els elements seleccionats a una altra carpeta. Aquesta acció es pot dur a terme sobre:

- Qualsevol tipus de fitxer.

- carpetes.

El primer que cal fer abans de realitzar l'acció moure és seleccionar que elements es volen moure.

Un cop realitzada l'acció de seleccionar els elements  cal fer clic amb el botó dret sobre la selecció d'elements que tenim realitzada i en qualsevol dels dos casos després cal fer clic sobre el botó Mou a

I apareix la següent finestra de selecció de la carpeta destí: cal seleccionar llavors la carpeta destí, si no es selecciona cap la carpeta destí serà meva unitat, i finalment cal fer clic sobre el botó Mou aquí


Destacar

L'acció de destacar fa que els elements als quals s'aplica apareguin tots alhora en el llistat de Destacat al prémer el botó:

Aquesta eina permet que tinguem un conjunt d'elements sempre a mà i no haurem d'estar buscant-los entre la embolic de carpetes.

Aquesta acció es pot dur a terme sobre:

- Qualsevol tipus d'arxiu.

- carpetes.

El primer que cal fer abans de realitzar l'acció de destacar és seleccionar que elements es volen destacar.

Un cop realitzada l'acció de seleccionar els elements per realitzar l'acció de destacar cal fer clic amb el botó dret sobre la selecció d'elements que tenim realitzada i en qualsevol dels dos casos després cal fer clic sobre el botó Destacar

Quan un element s'ha destacat, sigui un arxiu o una carpeta al seu costat apareix un estel indicant que està destacat

Per eliminar la seva condició de destacat ha de fer el mateix procés però ara veurem un botó anomenat Treure estrella en lloc de destacar

Tots els elements que hagin estat destacats apareixen llistats a la secció destacats a la qual s'accedeix prement el botó destacat

 


Canviar nom

L'acció de canviar nom es pot dur a terme sobre:

- Qualsevol tipus de fitxer.

- carpetes.

Aquesta acció no es pot realitzar sobre grups d'elements, així que es realitza sobre un únic element de cada vegada. Un cop seleccionat l'element per realitzar l'acció de canviar nom cal fer clic amb el botó dret sobre la selecció de l'element després cal fer clic sobre el botó Canvia nom: I apareix la finestra per introduir el nou nom de l'element.

Un cop introduït el nou nom de l'element cal fer clic al botó D'acord: 


Visualitzar detalls

Aquesta acció mostra informació sobre l'element seleccionat, mostra els detalls de l'element així com l'activitat que s'ha realitzat sobre ell. Aquesta acció es pot dur a terme sobre:

- Qualsevol tipus de fitxer.

- carpetes.

Aquesta acció no es pot realitzar sobre grups d'elements, així que es realitza sobre un únic element de cada vegada. Un cop seleccionat l'element per realitzar l'acció cal fer clic sobre el botó Visualitzar detalls: Apareix llavors una secció a la part dreta de la finestra amb dues pestanyes: Detalls i Activitat.

A la pestanya Detalls: Apareix una vista prèvia de l'arxiu, si és un arxiu, els detalls de la compartició si és que ha estat compartit, la ubicació, el propietari, i dates sobre l'última modificació, l'última vegada que va ser obert i quan es va crear. A la fi de tot hi ha un camp de descripció que pot omplir si es desitja per afegir qualsevol aclariment a l'element.


Fer una còpia

Aquesta acció crea una còpia dels elements seleccionats. És important saber que l'ús d'aquesta acció no genera versions noves dels arxius sinó còpies independents.

L'acció de crear còpia es pot dur a terme sobre:

- Qualsevol tipus de fitxer. 

Un cop realitzada l'acció de seleccionar els elements per realitzar l'acció de duplicar cal fer clic amb el botó dret sobre la selecció d'elements que tenim realitzada i en qualsevol dels dos casos després cal fer clic sobre el botó fer una còpia


Cercador

És una eina que ens permet fer cerques tant d'arxius com de carpetes en tota la profunditat de La meva unitat. Per utilitzar el cercador simplement cal introduir la cadena de text a cercar dins de la caixa de cerca: I fer clic al botó Cercar: I apareixerà de seguida una llista enumerant totes les carpetes i arxius que concordin amb la cerca.