Les extensions són complements que s'agreguen el navegador i que ens ajuden en alguna cosa específica com per exemple l'extensió  Gmail Checker que ens serveix per veure si ens han arribat nous correus o la adblock que atura la publicitat. Es al costat de la barra d'adreces.

 

les Aplicacions web són programes especials que es poden córrer des del navegador com ara Quick Note que pot funcionar com un editor de text dins del navegador amb l'avantatge que es pot sincronitzar i accedir a tot el que tens allà des de qualsevol part del món

 

A diferència de les aplicacions, les extensions s'utilitzen per afegir característiques addicionals al navegador que milloraran i facilitaran la teva experiència en explorar la xarxa.

Hi ha extensions que poden bloquejar anuncis indesitjats, afegir serveis de pàgines específiques, com Hangouts, o unes que et permeten compartir informació a les xarxes socials sense necessitat d'abandonar la pàgina en on ets, entre moltes altres opcions.


Instal·lar extensions

Instal·lar una extensió:

Pas 1: Fes clic al botó Aplicacions que situat al costat esquerre de la Barra de marcadors.

Veuràs que s'obre la pàgina on es troben instal·lades les aplicacions de Chrome. Allà, fes clic a la Botiga Virtual de Chrome o Chrome Web Store.

Pas 2: Al menú de categories que està al costat esquerre de la pantalla seleciona l'opció Extensions


Pas 3: Es desplegarà una llista de les categories de les extensions al costat esquerre de la pantalla. Allà, busca l'extensió que et va a fer més fàcil i dinàmica l'experiència quan vagis a utilitzar Google Chrome. Per tenir més informació sobre les carcterísticas d'alguna extensió en particular, fes clic sobre ella.

Pas 4: Quan trobis la extención que vulguis descarregar, fes clic sobre ella. S'obrirà la finestra d'informació. Allà, fes clic al botó + Gratis que està a la cantonada superior dreta. Baixa la extensió de hangout

Pas 5: Sortirà un quadre de diàleg que et demanarà que confirmeu la instal·lació de l'extensió. Fes clic al botó Afegir i l'extensió s'instal·larà immediatament.


Instal·lar aplicacions

Pas 1: Ingressa a la botiga. Si no recordes com fer-ho revisa nostre tema anterior, Coneix la Botiga Virtual de Chrome.

Pas 2: Un cop estiguis a la botiga tens tres maneres de trobar una aplicació que vulguis descarregar. La primera és ubicar l'aplicació amb ajuda de la barra de recerca, que està al costat esquerre de la pantalla. La segona opció és ajudar-te de la llista de categories si no estàs segur quina és la millor aplicació per suplir la teva necessitat en específic. Finalment, la tercera opció que tens és buscar una aplicació que vulguis descarregar entre les destacades, que apareixen quan obres la botiga.

Pas 3: Un cop hagis trobat l'aplicació que vulguis descarregar, fes clic sobre ella.

Pas 4: S'obrirà una finestra amb informació sobre l'aplicació. Fes clic al botó + Gratis que està a la cantonada dreta de la finestra.

 

Pas 5: S'obrirà una finestra de diàleg que et demanarà que confirmeu la instal·lació de l'aplicació. Fes clic al botó D'acord. I llest! Espera que acabi la descàrrega i gaudeix de la teva nova aplicació.

Pas 6: per anar cercar l'aplicació baixada, cal anar des del quadre d'aplicacions del costat esquerra del chrome


aplicació: Pixlr, per editar imatges, retallar, treure fons, ...

Pixlr Editor és un editor de fotografies en navegador per a totes les seves necessitats d'edició. Tenir un control total sobre les seves imatges, incloent capes i efectes.

Com treure el fons a una imatge

 També a l'hora de descarregar una imatge, veiem que unes tenen l'extensió ".jpg", altres ".gif", i altres ".png". Aquestes tres són les més comunes. ¿En què es diferencien ?. Sense entrar en temes tècnics, a efectes pràctics es diferencien principalment en la possibilitat que el fons sigui transparent. Per a això, només l'extensió "png" i l'extensió "gif" permeten tenir fons transparents. En el cas de les jpg sempre s'omple per defecte amb un fons blanc. I si tenim una imatge amb fons blanc (per exemple un jpg), com podem treure aquest fons blanc? Es pot fer de moltes maneres. A continuació us expliquem com podeu fer-ho. Aprofitant el tutorial també us expliquem com seleccionar un fragment d'una imatge.algunes Extensions per educació

Font: Julio González

Nombre Tipo Categoría Descripción
Buscon RAE Extensión Productividad Diccionario de la Real Academia Española.
Calc SS3 Extensión Matemáticas / Física Calculadora científica para ESO y bachillerato.
Cloud Save Extensión Productividad Almacenar imagenes directamente en Google Drive, skydrive, dropbox...
Evernote Web Clipper Extensión Productividad Guardar información directamente en Evernote.
Note Anywhere Extensión Productividad Colocar post-it en la pantalla de Chrome.
Cacoo Aplicación Trabajo Colaborativo Hacer diagramas de forma colaborativa.
Tesauro Inglés Aplicación Idiomas Encontrar sinónimos y antónimos de palabras inglesas.
Conceptboard Aplicación Trabajo Colaborativo Tu pizarra online en donde trabajar de forma colaborativa.
Select & Speak Extensión Idiomas Generar un audio de cualquier texto en cualquier idioma.
Nimbus Screen Capture Extensión Productividad Hacer capturas de parte o totalidad de la pantalla.
Diigo Web Collector Extensión Productividad Realizar anotaciones y almacenar el favorito o marcador en Diigo.
Pocket (read it later) Extensión Productividad Para leer aquellas páginas interesantes más tarde.
Translate Selection Extensión Idiomas Para traducir cualquier texto que encontremos en cualquier idioma.
Turn off the lights Extensión Productividad Para visualizar cualquier vídeo de youtube eliminando todo lo que pueda distraer
nombre Tipo Categoría Descripción
Extensity Extensión Productividad Una extensión que te permite en todo momento activar y desactivar extensiones de una manera rápida y sencilla
QR Code Generator Extensión Productividad Genera el código QR de cualquier hipervínculo que tenga una página web. Es muy útil cuando se trabaja con teléfonos o tablets con los alumnos para que vayan a una dirección concreta.
Auto HD for youtube Extensión Productividad Fuerza a que todos los vídeos que encontramos en internet que estén alojados en youtube se vean por defecto con la máxima calidad posible.
PDF Mergy Aplicación Productividad Sirve para combinar archivos pdf de tu equipo o que tienes alojado en Google Drive.
Wunderlist Aplicación Productividad Maneja todas las tareas y lista de tareas que tienes que realizar de forma individual o de forma colectiva. Disponible para android, IOS, Mac y Windows.
Zazoo Extensión Idiomas Consigue los subtítulos de los videos musicales de tus artistas favoritos. Permite así practicar los idiomas mientras escuchas música.
Search CC Images Extensión Utilidades Busca en flickr, imágenes con licencia creative commons para utilizar en tu blog, wiki, webquest...etc.
Nombre Tipo Categoría Descripción
DictaNote - Speech Recognizer Aplicación Productividad Convertidor de voz a texto (para dictar)
Watchdoc Extensión Productividad Permite conocer los cambios realizados en documentos de google drive que han sido compartidos con terceros.
Daumm Equation Creation Extensión Matemáticas y Física Editor de fórmulas matemáticas.
Clearly Extensión Productividad Elimina de la pantalla todos los objetos y contenidos que no quieran que se visualicen  (publicidad,...etc). Posibilidad de imprimirlo.
Google Shortener Extensión Productividad Para acortar direcciones de internet y compartirlo entre profesor y alumno.
Eye Dropper Extensión Productividad Recupera el código de color (RGB y hexadecimal) de cualquier objeto de la web.
PicMonkey Extensión Productividad Guarda y edita imágenes que encuentras en la web.
Voice Comments Extensión Literatura, Historia,... Haz comentarios de voz a palabras o párrafos de documentos entregados por alumnos (para documentos de texto en google drive).