APP GOOGLE-FOTOS i càmara fotos


- Nova aplicació de google amb les fotos:

- Una app per android i IOS

- Espai il·limitat i gratis. Les condicions de Google perquè usem el seu espai Fotos són dos: les fotos no poden ser de més de 16 MP ni els vídeos tenir una resolució de més de 1080p. Amb aquesta premissa, Google realitza una compressió de les imatges prometent que no perdran qualitat o almenys, no podrem diferenciar-la.

- En el nostre drive trobem la carpeta app google-fotos, que contenen les fotos que fem amb el nostre mòbil.

 


app google fotos

En l'aplicació, que està disponible per a iOS i Android, res més instal·lar google-Fotos, se'ns dóna l'oportunitat de pujar de cop totes les instantànies que ja tenim en el nostre rodet i començar a fer el mateix amb les que anem prenent a partir de llavors. De forma automàtica. .

 

Sempre podem mirar totes les nostres fotos sense que ocupi espai al nostre mòbil.


Elements bàsics

 1. -Podem cercar les fotos per lloc, coses, animals...
 2. -les fotos s'ordenan per dates
 3. - Quan en ajust tinguem posat que es faci una còpia de seguretat al nostre drive, surt aquest símbol que ens indica que encara no estan desades al drive, estan pendent o en procés.

Comparteix les teves fotos del mòbil

Comparteix i guarda fàcilment el que vulguis

Amb Google Fotos, pots decidir com vols compartir les teves fotos i vídeos a qualsevol servei, des de Hangouts fins Twitter o WhatsApp.

 

Ara pots compartir qualsevol àlbum o conjunt de fotos i vídeos alhora amb només crear un enllaç.

La persona que tingui accés a aquest enllaç veurà el que has compartit sense haver de fer servir cap aplicació especial ni iniciar sessió enlloc.

 

A continuació, podrà guardar les imatges d'alta qualitat en la seva biblioteca amb tan sols tocar la pantalla. Així doncs, ara és més fàcil tenir totes les fotos que t'interessen encara que no les hagis fet tu.


Activar l'Autobackup, la descàrrega automàtica de les fotos i vídeos

 • Amb el autobackup actiu en fer una fotografia o vídeo aquest es puja a Google Fotos de manera privada. Immediatament pots publicar, compartir i fins i tot veure el contingut en qualsevol dels teus dispositius.
 • Considera que només pot fer el autobackup en un compte de Google al mateix temps en cada dispositiu, encara que tinguis diversos comptes en el teu dispositiu només una adreça de correu electrònic ho podrà tenir actiu.
 • També pots tenir el autobackup al teu pc per les fotos que tinguis al teu pc. Si t'interessa pots consultar la referència aquí: Crear una còpia de seguretat de les fotos del teu ordinador - Ajuda de Fotos

Configura el autobackup

 

Hi ha tres ajustos importants a considerar i que en destacaré aquí.

 • Mida de la pujada. Pots triar entre Original o Alta qualitat. Et recomano, si no ets un professional de la fotografia, Alta qualitat ja que t'ofereix emmagatzematge il·limitat i permet pujar fotos a mida sobradament suficient (16 Megapixels)
 • Guardar còpia de fotos. Aquí pots triar Només per Wi-Fi o Per Wi-Fi i xarxa mòbil. La decisió dependrà de dos factors.
  • Si vols que la pujada sigui el més immediata possible i et sobren dades tria Wi-Fi i Xarxa mòbil.
  • Si tens les dades justos i pots esperar a estar sota una xarxa Wi-Fi tria Només per Wi-Fi.
  • Si tens les dades justos i vols que la pujada sigui immediata hauràs de valorar què t'interessa més.
 • Carpetes. Permet seleccionar d'quines carpetes vols fer el autobackup. Ja saps que la carpeta de la càmera no és opcional, aquesta es copia sí o sí però segurament no voldràs que les fotos dels grups de whatsapp o una altra missatgeria instantània, twitter, descàrregues, etc es barregin amb les fotos familiars ... o si.
 • Hi ha dues maneres per gestionar les carpetes entrant per paràmetres> còpia de seguretat o per carpetes del dispositiu.


Com eliminar fotos o vídeos només del dispositiu mòbil

 • Confia esborrar les teves fotos a Google
 • Aquest és el mètode que et recomano perquè hi ha menys risc d'equivocar-se i esborrar el que no vols.
 • Deixa que Fotos seleccioni i esborri les fotos i vídeos amb més de 30 dies que ja tinguis sincronitzats
 • Entra a Google Fotos> Menú lateral> Configuració> Alliberar espai del dispositiu

- Si anem a esborrar des de la secció Fotos la còpia del dispositiu d'un element sense còpia, l'aplicació ens avisarà per cancel·lar l'operació perquè es pugin totes les fotos i vídeos al nostre compte. Si hi ha còpia en el núvol s'esborraran del dispositiu.


Com crear històries amb Google-Fotos

Google Fotos no només ens ofereix capacitat infinita d'emmagatzematge de totes les nostres fotos, sinó també eines que ens permeten crear històries de manera automàtica amb les fotografies que hàgim realitzat en una mateixa ubicació i que tinguin certes similituds en els elements que hi apareguin. Google ha informat aquestes "històries" també es poden realitzar manualmente.

Molt útil per crear relats digitals amb l'alumnat


collage

 • Aquest tipus de creació et permet unir diverses fotos en una única.
 • Per fer un collage només prem crear> collage i triar les fotos. Pots triar de 2 a 9 fotos i vídeos.
 • Si selecciones un vídeo Google triarà un dels frames del vídeo i el posarà com a foto.
 • Els collages no es poden editar. També pots triar primer les fotos i vídeos> crear> collage> S'espera que Google faci la seva màgia i llest.


animació

 • Les animacions mostren d'una en una les fotos triades passant-les molt ràpid i en un bucle infinit i així generen sensació de moviment.
 • Per fer animacions tria una ràfega de fotos seguides en el temps.
 • El millor és que el fons estigui estàtic i el subjecte de la foto es mogui o canviï.
 •  animació és molt similar a un collage encara que aquí pots triar fins a 50 fotos o vídeos. Igual que en els collages, només tindreu un frame si tries un vídeo i tampoc es pot editar.


Pel·licules

 • Sí, Google Fotos et permet fer pel·lícules amb les teves fotos.
 • Pots triar les fotos, posar efectes de transacció entre fotos, filtres i música. Tria fins a 50 fotos o vídeos.
 • Dels vídeos es mostrarà un fragment representatiu.
 • I les pel·lícules si les pots editar.
 • Google posarà una música i un estil que pots canviar triant entre les opcions.
 • Per ara no és possible afegir la teva pròpia música.


compartir àlbum o àlbums existents

En crear un àlbum compartit tens l'opció de triar si vols que els altres només puguin veure i descarregar el contingut o bé crear un àlbum col·laboratiu en el qual qualsevol amb l'enllaç pot afegir fotos i vídeos. També pots compartir i fer col·laboratiu un àlbum existent

 • També pots compartir i fer col·laboratiu un àlbum existent: Doncs també pots fer-ho i fins i tot permetre que altres afegeixin més fotos.
 • Ara si que no hi ha excuses perquè cadascú vagi amb la seva pròpia càmera i després veure-les totes juntes ... això sí, seria molt molt bo que totes tinguessin la mateixa hora així quedaran perfectament ordenades.


Com fer-ho des de l'ordinador

Entrar a aquesta adreça https://photos.google.com/  i llavors podeu crear animacions, albúm...sempre heu d'anar a aquesta adreça, des del drive no es possible encara crear albúm, animacions...càmara de fotos de google android

Cambra de Google, l'aplicació per fer fotos en Android de Google.

Et permetrà prendre diversos tipus de fotografies: Fotografies Panoràmiques. Fotografies Esfèriques.

Es fan igual que les panoràmiques però amb més, moltes més preses.

Foto Esfèrica (Encara que al principi sembla una mica estranya prem sobre ella per veure l'efecte esfèric.

Fotografies amb Efecte enfocament. Aquest efecte distorsiona la part no enfocada de la presa aconseguint que les coses en primer pla semblin maquetes o ninots.


Com activar i Sincronitzar Automàticament Google-Fotos des Ordinador i Dispositius


curs de google fotos


Bancs de fotos des del drive

5000 imatges d'alta resolució i qualitat, les quals poden ser utilitzades totes les vegades que necessitem en forma totalment lliure i gratuïta. Que hem de fer per disposar d'elles per a les nostres activitats?

 

 Els passos a seguir per accedir i utilitzar aquest interessantíssim recurs per a Google Drive.

Accedim a google drive:

Un cop allà, ens vam desplaçar fins al marge esquerre de la pantalla, premem el botó "Crear" i seleccionem el tipus de document que volem elaborar: text, presentació o full de càlcul.

Situar el cursor a la ubicació en la qual hem d'afegir una imatge. A continuació, ens desplacem fins al menú, seleccionem l'opció "Insereix" i al menú que es desplega, premem sobre l'ítem "Imatge".

En el quadre que apareix, premem sobre l'enllaç "Cerca", pressionem sobre "Imatges d'arxiu" i escrivim el terme necessari que descrigui el tipus d'imatge o fotografia que volem afegir al document. Un cop haguem finalitzat amb aquest pas, se'ns mostrarà tots els elements que corresponguin amb la descripció que hem introduït.

Per afegir la imatge seleccionada al nostre document, només hem de prémer sobre ella i presionar sobre el botó "Selecciona".

 

Cal destacar que si ho desitgem, podem modificar la grandària o les propietats de posició de la imatge de la manera en que millor ens convingui. Així mateix podrem utilitzar tantes imatges al document com necessitem.

Sens dubte, un excel·lent recurs per a tots aquells usuaris que necessiten una imatge per descriure o il·lustrar un document. I el millor de tot és que són completament lliures i gratuïtes.

 


bancs de fotos gratis