Presentacions de google o slides


Crea una Presentació

Tres possibles formes:

  • Des d'un document nou
  • Des d'una plantilla predissenyada
  • Convertint un arxiu .ppt a format Google

Trobareu una barra de menús i eines semblant als altres documents, però amb la particularitat que les presentacions estan formades per diapositives. 

Es tracta de crear un presentació que contingui una imatge per diapositiva amb una frase referida a la imatge i la identificació de l'autoria de la imatge. Si feu servir imatges pròpies no caldrà, si no voleu, citar l'autor o autora.

Si treballeu en grup, compartiu la presentació (botó Comparteix) i doneu drets d'edició a la resta de persones del grup. Feu que tothom del grup posi una imatge i una frase, emprant una diapositiva cadascú. Feu proves de visualització a pantalla completa amb el botó Inicia la presentació.

Però, per què fer les Presentacions amb Google Slides? Seguim insistint que la principal virtut de les Aplicacions de Google és la seva capacitat de dur a terme un treball col·laboratiu.

- Materials de Ateneu


Presentacions

Amb Documents  Google Drive, a més de documents de text, es poden crear presentacions de diapositives que posteriorment es poden incloure a pàgines web i blocs, com aquest exemple:

Tot i que les possibilitats de format són més limitades que als programes específics de creació de presentacions, especialment pel que fa a les animacions i les transicions entre diapositives, els principals avantatges de les presentacions de GoogleDocs són l'edició compartida, la possibilitat de compartir-les en línia i d'inserir-les a pàgines web i blocs, de manera que són molt fàcilment accessibles.


presentacions amb participació

inserir videos a les presentacions

 

Un cop hagis afegit un vídeo de Drive per la teva presentació, pots triar quan ha de començar i acabar.

Si ha de reproduir-se de forma automàtica quan es presenta.

Si ha de ser silenciat o jugar amb àudio.

Per a això, simplement has de fer clic al vídeo i seleccionar "Opcions de vídeo".

Si una persona que està veient la presentació i no té permís per veure un vídeo incrustat dins d'ella, podrà sol·licitar l'accés.

 

1. En crear una presentació, fer clic a inserir i tries "Vídeo".


3. Un cop s'ha afegit el vídeo a la teva presentació, fas clic al botó dret del ratolí i tries "Opcions de vídeo".

2. Pots triar entre:

Cerca el vídeo a YouTube sense sortir de la presentació.

Enganxant la URL del vídeo.

Buscant-lo en la teva Unitat de Google Drive.


4. A la part dreta de la presentació s'obre una finestra en la qual pots triar les diferents opcions de configuració del vídeo:

- Pots triar l'hora de començament i finalització del la part del vídeo que vols que es vegi.

- Si vols que es reprodueixi de manera automàtica en passar a la diapositiva o quan li donis a play. Per a la reproducció automàtica, has de marcar la casella.

 

- Si vols que s'escolti o no l'àudio del vídeo. També has de marcar la casella si vols que no s'escolti el so.Publicar i compartir les presentacions

Com qualsevol altre document de Google Drive, les presentacions poden ser públiques, privades i també es poden compartir amb altres persones a les quals podem donar permisos d'edició, convertint-se així en una bona eina per al treball col·laboratiu. 

Si proposeu a l'alumnat que el producte d'una activitat sigui l'elaboració d'una presentació de diapositives no caldrà que us trametin el fitxer, tan sols serà necessari que us facilitin l'enllaç a la presentació compartida. Ho poden fer per correu, mitjançant una tasca en línia d'una aula virtual o per altres mecanismes, com ara un fòrum si l'objectiu és compartir el resultat del seu treball amb la resta d'estudiants.

Una presentació es pot publicar anant a Fitxer | Publica al web i a més de la URL (Enllaç de document), s'obté un codi (Insereix el codi) que permet inserir la presentació a una pàgina web o a un bloc. Només s'ha de copiar el codi i enganxar-lo a la pagina web o al bloc.

 

       

 

Publicar presentacions.

Incloure les presentacions d'aquesta manera a les pàgines web i els blocs té un avantatge destacable: qualsevol canvi que es faci a la presentació original serà visible a totes les presentacions "inserides" als diferents llocs.


Personalitzar les diapositives

Podeu personalitzar diapositives de manera que l'alumnat afegeixin contingut a partir de la diapositiva mestra


video tutorial


AFEGIR VIDEOS EN PRESENTACIONS


Aplicacions de les presentacions