Dibuixos

  • Per a la generació de dibuixos, imatges o esquemes. 
  • Edita i inserir.
  • Mapes mentals.
  • Pluges d'idees.
  • Pòsters.

 Què és Drawing?

És l'entorn de treball que ens proporciona Google per poder crear els nostres propis dibuixos, modificar o retallar imatges, incloure textos, crear gràfics i moltes altres possibilitats que se'ns puguin ocórrer dins d'un entorn gràfic.

Per què utilitzar Drawing? A part de la seva fàcil i intuïtiu maneig, el principal avantatge que ofereix és que està completament integrat en el conjunt d'eines de Google Apps i, de fet, compta amb totes les bondats de què disposen els seus germans Google Docs.

Quins avantatges té utilitzar Drawing? A part de l'esmentat anteriorment, sota el nostre punt de vista, Drawing compta amb un avantatge fonamental i és la possibilitat de realitzar treballs col·laboratius, en temps real, sota un mateix document. Bé sigui alumne-alumne o professor-alumne. De la mateixa manera, la possibilitat de deixar comentaris durant el procés de treball o fer anotacions fomenta el treball en grup i la presa de decisions. 


Crea "memos"

És evident que els mems (una imatge acompanyada amb una petita frase) s'han popularitzat en els darrers anys tant en xarxes socials com en aplicacions de missatgeria com WhatsApp. La proposta d'avui és que siguin els nostres alumnes els que creïn els seus propis memes relacionats amb la unitat didàctica que estem treballant. No només es tracta de fer alguna cosa "graciós", que sens dubte traurà el somriure a més d'un, sinó que a força d'enginy nostres alumnes siguin capaços de sintetitzar amb una imatge i una petita frase aquell fet que més li ha cridat l'atenció de la unitat didàctica que estem impartint. GOOGLE DRAWING pot ser una eina perfecta. I ho és perquè l'alumne disposa d'un llenç en blanc on plasmar totes les idees que se'ls vagi passant. Però no tot queda aquí. al tractar-se d'una eina col·laborativa, si la infografia s'elabora per parelles: dos poden estar elaborant la infografia de manera simultània i poder visualitzar en temps real, tots els canvis que està realitzant el seu company. Requereix d'una certa sincronització entre tots dos, de cara als formats a utilitzar, els colors, la posició, el tipus de font, mides dels elements ... Requereix també d'una planificació quant a l'ordre d'anar creant els elements: a tractar-se d'un espai reduït, s'aniran superposant uns elements amb altres i l'edició ha de ser bastant ordenada. L'eina disposa d'un xat des d'on els alumnes poden anar donant comentaris als elements que està fent l'altre, donant peu al debat de com s'ha d'anar fent les coses. En aquest petit vídeo hem preparat un exemple de com dur a terme aquesta activitat per parelles tal com hem comentat: