Correu


Novetats del 2018

Aquest vídeo explica les últimes novetats del nou disseny de Gmail, i tot el que s'explica en els següents apartats del mòdul a sota es el que fa referència al disseny clàssic, però les funcions són pràcticament iguals.

- Les aplicacions mòbils ja tenen les respostes intel·ligents (smart replies) i ara arriba a la versió web.

- l'aparença també ha canviat bastant, amb un disseny més "net i fresc" (material design) que també coincideix amb el que s'inclou en les aplicacions mòbils.

- A la versió web també ha arribat la possibilitat de postposar emails, 

- Un altre aspecte interessant és que a través de la barra lateral podrem accedir ràpidament a aplicacions com Calendari o Keep.

- Un dels canvis més importants que ha arribat es el gestor de tasques que ve integrat a Gmail i que porta molts anys sense actualitzar el seu disseny.Elements bàsics del correu

 

1. Cercador  - permet cercar per paraules i noms als nostres correus.

2. Aplicacions   - des d'on podem accedir a la resta de servei de google (calendari, drive...) associats a la nostre compte

3. Configuració  - podem personalitzar el nostre correu per paràmetres (idioma, signatura, etiquetes, filtres, redireccionar correu d'un altre servei, enviar missatges des d'un altre compte de correu: envia correus com a...)

4. Destacats  - són correus que volem destacar i queden marcats amb l'estrella groga

5. Safates de missatges  - principals (enviats, paperera, destacats, esborranys...) etiquetats (els que han estat filtrats per categories)

6. Etiquetats  - serveix per filtrar en carpetes per temes o persones.

7. El xat  - per comunicar-se en directe amb altres usuaris del mateix domini.


Safata d'entrada

- Gmail agrupa totes les respostes a un missatge original en una única conversa o fil

El repositori de correu mostra una llista de contactes i un nombre entre parèntesi que correspon al nombre de missatges de la conversa.

Els missatges i les seves respostes apareixen agrupats en converses que es creen automàticament en respondre un missatge o anar responent qualsevol dels missatges d'un fil de conversa.

 

- Les converses tampoc es poden dividir, ara bé, s'hi poden esborrar missatges individuals.


A la Safata d'entrada es van acumulant els missatges rebuts. La informació que hi trobem és una línia per a cada missatge amb el remitent, el tema, i la data/hora.

Quan obriu un missatge tindreu accés a les opcions de Respon, Respon a tots (en cas que el missatge vagi adreçat a més d'una persona), Reenvia, i altres.

 


  

- No confongueu l'opció Reenviar un missatge amb Reenvia'ls tots.

Amb Reenviar trameteu només un missatge de la conversa; amb Reenvia'ls tots trameteu tots els missatges de la conversa.


 1. Des del menú "Más" podem també fer totes aquestes accions: filtrar, afegir a tasques, traduir....


Missatges destacats

Els missatges destacats són els que senyalem com a

 1. Destacats amb l'estrella 
 2. Obrim la carpeta de destacats i allà estan només els destacats

Etiquetes

 

 

 

Per mantenir clara i ordenada la Safata d'entrada, és recomanable derivar els missatges al lloc més adequat. Decidiu quins missatges deseu amb l'opció Arxiva, quins marqueu com a correu Spam i quins envieu a la Paperera. I apliqueu-ho a la vostra Safata d'entrada.

1. Seleccionar els missatges en la casella

2. Al menú desplegable d'etiquetes, seleccionar les etiquetes que volem posar al missatge. I si necessiteu una nova etiqueta, es pot crear aquí mateix.

3. I clicar l'opció aplica del menú desplegable, i per treure fer el mateix.

 


Configuració bàsica


Obriu el botó de configuració i feu les accions següents a cadascun dels menús:

General: 

1. Idioma: Trieu l'idioma de visualització que desitgeu
2. Estil de text predeterminat. Podeu fixar algunes característiques del text que s'aplicaran automàticament quan redacteu un missatge: Tipus de text, mida, color...


3. La meva imatge: Pengeu una imatge pròpia (s'associarà a tots els productes i serveis de google del mateix usuari que mostrin la imatge pública).
4. Signatura: escriviu el text que sortirà automàticament al final de cada missatge. El vostre nom, el nom del centre o qualsevol altra informació que vulgueu afegir.  Per conservar les modificacions, feu clic al botó Desa els canvis (a baix, de la pàgina).


 

Etiquetes:

Etiquetes del sistema: Fixeu-vos en quines etiquetes del sistema no utilitzeu i amagueu-les. 

Categories:

Les categories són les diferents formes en què es classifiquen els teus missatges a l'entrar al teu correu, com social, promocions, notificacions...


Filtres

1. Marca la casella situada al costat del correu.
2. Fes clic a Més 
3. Fes clic a Filtra missatges com aquest.


Aquest és el moment d'aplicar el filtre que interessi.

1. Marqueu l'opció Aplica l'etiqueta,

2. obriu el botó Trieu una etiqueta o feu clic a Etiqueta nova. En cas de què trieu una etiqueta nova, poseu-li el nom a la nova etiqueta i premeu el botó Crea. 

D'ara en endavant, tots els missatges que arribin amb les mateixes condicions s'incorporaran automàticament l'etiqueta creada.  

 

Obrint la pestanya Filtres de la Configuració podreu veure la llista de filtres que teniu creats. Des d'aquí els podeu editar o esborrar. 


Contestador

Per a determinats períodes de temps en què no es pot mirar el correu, hi ha l'opció d'activar el Contestador automàtic a la pestanya General de la Configuració. Feu alguna prova. Activeu el contestador, escriviu un assumpte i un text de resposta.


Corrector ortogràfic

1. Per comprovar l'ortografia d'un missatge premi "Corrector ortogràfic", cal obrir el desplegable a la dreta de la paperera del nou missatge que s'està escrivint

2. comprova l'ortografia

A més del corrector ortogràfic, el navegador, per defecte, ja ens subratlla en vermell les paraules amb faltes d'ortografia.

 

Les faltes d'ortografia apareixen senyalades, si premem sobre la paraula ens apareixen alternatives.

Cal seleccionar l'idioma, al desplegable .

Si premem sobre la paraula ens apareixen alternatives


Adjuntar, posar foto, enllaç...


Reenviament de correu d'altres comptes a un sol compte

Per rebre correu d'altres comptes primer vam entrar a

1."Configuració"

2."Comptes i importació"

3. Premem a "Afegeix una adreça de reenviament "

4. Comprova que l'adreça és teva, introduint un codi de verificació que hauràs rebut al compte que vols rebre aquest correu

5. Deixa l'opció de conservar còpia a la safata del correu


Aplicacions útils

Apliqueu els següents filtres, per millorar la gestió del vostre correu:

Obriu un missatge d'una persona del vostre centre, en cas que estigueu treballant a un centre, i premeu el botó Més de la part superior de la pantalla.

 • Entre les opcions que trobareu, trieu Filtra els missatges així
 • S'obrirà un quadre amb diferents dades que es poden introduir o no per identificar els missatges que es vol filtrar
 • Després fes clic a l'enllaç 
 • Crea un filtre amb aquesta cerca
 • Aquest és el moment d'aplicar el filtre que interessi
 • Ara marqueu l'opció Aplica l'etiqueta, obriu el botó 
 • Trieu una etiqueta i feu clic a Etiqueta nova
 • Poseu-li el nom del centre i premeu el botó Crea

D'ara en endavant, tots els missatges que arribin amb les mateixes condicions que aquest incorporaran automàticament l'etiqueta creada.  

Obrint la pestanya Filtres de la Configuració podreu veure la llista de filtres que teniu creats. Des d'aquí els podeu editar o esborrar.  

Per localitzar un missatge o una informació que no recordem on es troba, és molt pràctica la Cerca, que es troba a la part superior de la pantalla. Proveu de posar el nom d'un dels vostres contactes o una paraula de referència i premeu el botó Cerca.

Us apareixerà una llista amb els missatges on el contacte estigui com a remitent o com a destinatari, o bé els que contenen la paraula indicada. 

Podeu concretar molt més la cerca obrint la fletxa petita a la dreta de la caixa de text: Mostra les opcions de cerca. 

 

Exploreu les possibilitats de personalització del correu obrint la pestanya Labs de la Configuració. Correu Labs és una plataforma de prova per a funcions experimentals que encara no s'han acabat de desenvolupar. Per aquest motiu, és possible que algunes funcions canviïn, s'interrompin o desapareguin. Tot i això, trieu les funcions que us interessin de les que hi trobareu i habiliteu-les. Deseu els canvis (botó al final de la pàgina) i comproveu els canvis que s'hagin produït en el vostre compte de correu.


El correu al mòbil

En els smartphones podem descarregar l'aplicació "Gmail for mobile" per accedir al teu correu sense passar pel navegador

És més ràpid que el navegador i suporta l'ús de diversos comptes al mateix temps

Els telèfons Android porten l'aplicació pre-instal·lada


Aplicacions del correu al centre

Correu electrònic amb les families:

 • (donar un usuari a cada familia)totes les comunicacions amb les famílies es fan en aquest correu que els proporcionem .
 • D'aquesta manera evitem el problema de correus retornats, canvis de mail ...
 • A més a més, recomanem a les famílies que, si disposen de mòbil,  el configurin en el seu telèfon.